Finanțarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

Social

În conformitate cu prevederile Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, angajatorii care organizează aceste stagii pot solicita finanțarea lor din bugetul asigurărilor de șomaj.
Scopul efecturii stagiului, este de a asigura o tranziție a absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii, de a consolida competențele și abilitățile profesionale pentru adaptarea la cerințele practice și exigențele locului de muncă, precum și pentru o rapidă integrare în muncă.

Stagiarul, pe perioada stagiului, se obligă să presteze muncă pentru și sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul salariului, în baza unui contract individual de muncă și a contractului de stagiu.
Angajatorul care încheie un contract de stagiu, pentru o perioadă de 6 luni în condițiile legi, beneficiază la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună acordată din bugetul asigurărilor de șomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.