Prefectul anunţă că evoluţia pandemiei este sub control

Social

Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a transmis, luni, că evoluţia pandemiei este sub control şi solicită sătmărenilor să fie vigilenţi şi după data de 15 mai, când se anunţă o relaxare a măsurilor.

„Evoluţia la nivelul judeţului nostru a pandemiei este sub control şi reflectă eforturile comune, individuale şi instituţionale pe care le-am făcut cu toţii în ultima perioadă. Îmi permit să fac această apreciere deoarece, comparat cu alte zone din ţară, numărul de îmbolnăviri este scăzut, la fel şi numărul de victime raportate. Cu toate că, din 15 mai, se anticipează o relaxare a măsurilor impuse prin ordonanţele militare emise în situaţia de urgenţă pe care o traversăm, solicit să rămâneţi în continuare la fel de vigilenţi, precauţi, să urmăriţi respectarea regulilor şi a legislaţiei. Coronavirusul nu dispare şi trebuie să înţelegem că va trebui o perioadă de timp, urmând indicaţiile specialiştilor, să coabităm cu acesta şi să ne adaptăm continuu pentru a ne păstra starea de sănătate”, a precizat prefectul, într-un mesaj public.

El arată că următoarele trei săptămâni sunt cruciale, în judeţ fiind efectuate, până în prezent, peste 1.100 de testări.

„Următoarele trei săptămâni sunt cruciale în confruntarea pe care o ducem. Nu putem irosi tot ce am câştigat până acum! Efortul statului şi al întregii comunităţi pentru limitarea îmbolnăvirilor este imens şi susţinut. Am reuşit punerea în funcţiune la Satu Mare a unui laborator de testare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi testarea unui număr de 1.178 de persoane până în prezent. Continuăm cu testarea personalului aflat în prima linie, asigurăm logistica necesară şi continuăm verificarea respectării prevederilor Ordonanţelor Militare. Vin cu rugămintea de a rămâne în continuare la fel de vigilenţi şi să respectaţi recomandările autorităţilor”, a mai transmis Radu Bud.

În judeţ au fost înregistrate şase decese din totalul celor 55 de cazuri confirmate. În carantină de află 229 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu alte 195. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook