Examenul de Bacalaureat – Proba scrisă la Limba și literatura maternă, sesiunea august-septembrie 2020

Social

Ieri, 27 august, absolvenții de liceu, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă. În județul Satu Mare au fost prezenți 17 candidați. Nu s-au prezentat la examen 2 candidați. La Limba și literatura maghiară
maternă au susținut proba 15 candidați din cei 17 înscriși, iar la Limba și literatura germană maternă au fost prezenți 2 candidați.
Nu au fost semnalate situații în care să fie depistați candidați cu temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de candidați eliminați.
Subiectele și baremele de corectare pentru proba la Limba și literatura maternă au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea
nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat, potrivit metodologiei specifice.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.