Sute de cereri pentru acordarea ajutorului de incalzire

Social

Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială informează sătmăreni cu privire la faptul că următoarea perioadă pentru depunerea cererilor de acordare a ajutorului de încălzire este 2-10 decembrie.

Până în prezent au fost depuse și prelucrate 192 de cereri aferente perioadei noiembrie 2019 – ianuarie 2020. Au fost preluate 167 de cereri pentru gaze naturale, 5 cereri pentru combustibil solid lemne și 20 de cereri pentru energei electrică.

Până în prezent s-au distribuit aproximativ 260 de formularele de cereri și declarații pe propria răspundere. Acestea sunt distribuie gratuit și se pot ridica de la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Al. Ilișești nr.4.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă persoanelor a căror venituri sunt în limita plafonului de 750 lei pe membru de familie (vechiul plafon era 615 lei/membru de familie), după următorul program: luni – joi, între orele 08.30 – 13.30.

Pentru obținerea acestor ajutoare, solicitanții vor prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare o cerere însoțită de documentele justificative privind componența familiei, veniturile realizate și bunurile aflate în posesie. Pentru evitarea acordării de drepturi necuvenite, Direcția de Asistenţă Socială Satu Mare solicită informații de la instituțiile/autoritățile competente, pe bază de protocol.

Orice modificare intervenită în componenţa familiei şi/sau a veniturilor acesteia se comunică Direcției de Asistenţă Socială Satu Mare, în termen de 5 zile de la data modificării, prin depunerea unei noi cereri şi declaraţii pe propria răspundere cu documentele justificative.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.