Parcul de la turnul pompierilor se va denumi ”Parcul Dr. Fatyol Rudolf”

Social

Consiliul Local Satu Mare a aprobat joi, 29.08.2019, proiectul privind atribuirea denumirii de „Parcul dr. Fátyol Rudolf ” parcului situat în jurul Turnului Pompierilor. Parcul dr. Fátyol Rudolf va fi reabilitat din fonduri europene și ne dorim ca după reabilitare să vedem cât mai multe concerte simfonice în această zonă!

„Maestrul dr. Fátyol Rudolf și-a dedicat întreaga viață muzicii și Filarmonicii Dinu Lipatti. În cele peste trei decenii de activitate a încântat publicul meloman din țară și din străinătate. Muzica simfonică și dragostea lui pentru acest oraș și pentru instituția pe care a condus-o au dărâmat toate barierele. Maestrul dr. Rudolf Fátyol a fost iubit de toți, indiferent de limba vorbită, religie, statut social, iar astăzi am dat dovadă cu toții că îi respectăm memoria și apreciem tot ceea ce a făcut pentru Satu Mare!”, a declarat primarul municipiului, Kereskényi Gábor. 

Mai multe detalii despre activitatea maestrului dr. Fátyol Rudolf se regăsesc la următorul link: http://www.satu-mare.ro/stiri/in-memoriam-maestrul-dr-rudolf-fatyol&page=1

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.