Investiţie de 1,5 milioane lei pentru reabilitarea secţiei de Urologie a SJU Satu Mare

Social

Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de urgenţă (SJU) Satu Mare intră în reabilitare, valoarea totală a investiţiei fiind de 1,5 milioane lei, a anunţat Consiliul Judeţean, pe Facebook.

“Începe reabilitarea integrală a Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce în ultimii 14 ani aceasta nu a beneficiat de lucrări de modernizare. Valoarea totală a investiţiei este de 1,5  milioane lei cu TVA. Secţia de Urologie este una dintre cele mai recunoscute secţii de această specialitate din ţară, medicii sătmăreni realizând operaţii dificile la nivel naţional, iar aceste performanţe merită continuate în condiţii moderne. Reabilitarea integrală a secţiei va diminua semnificativ inclusiv pericolul de infecţie intraspitalicească”, precizează sursa citată.

Pe lângă aparatura modernă de diagnosticare pe care o deţine în prezent, printre care aparatul de ultrasunete 3D care este de mare folos în intervenţiile laparoscopice, odată cu lucrările de reabilitare secţia va fi dotată şi cu alte aparate performante. Totodată, este în derulare avizarea echipamentelor recent achiziţionate şi se are în vedere dezvoltarea sistemului de telemedicină.

“Constructorul îşi va concentra eforturile pentru ca la finalul lunii septembrie pacienţii şi specialiştii să se poată muta înapoi în secţia modernizată. Reabilitarea secţiei de Urologie este doar unul dintre proiectele pe care Consiliul Judeţean le va implementa în Spitalul Judeţean Satu Mare. Mulţumesc specialiştilor pentru eforturile depuse pentru ca pacienţii să fie trataţi la cel mai înalt standard, fără a le crea un disconfort prin această reabilitare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.

Secţia de Urologie funcţionează cu 30 de paturi, numărul pacienţilor internaţi fiind, în medie, de 160 pe lună. În anul 2019 au beneficiat de servicii de specialitate peste 2.000 de persoane. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.