Instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean îşi întrerup activitatea

Social

Instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare îşi întrerup activitatea, contractele de muncă ale angajaţilor se suspendă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie în cuantum de 75% din salariul de bază, informează administraţia judeţeană, vineri, printr-un comunicat de presă.

„Instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare îşi întrerup activitatea, iar contractele de muncă ale angajaţilor se suspendă pe perioada stării de urgenţă. În toată această perioadă, angajaţilor li se va acorda o indemnizaţie în cuantum de 75% din salariul de bază. Sunt afectate de această măsură următoarele instituţii: Muzeul Judeţean, Filarmonica Dinu Lipatti, Biblioteca Judeţeană şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Măsura intră în vigoare începând cu data de 8 aprilie 2020”, precizează sursa citată.

Fondurile care au fost prevăzute pentru organizarea evenimentelor culturale din această perioadă vor fi alocate pentru susţinerea sistemului de sănătate sătmărean. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.