Aparatură de peste două milioane de lei pentru Spitalul Municipal Carei

Social

Patru noi aparate medicale performante, printre care un aparat Roentgen, au ajuns în dotarea Spitalului Municipal Carei, valoarea totală a investiţiei fiind de peste două milioane lei, potrivit unei informări făcută de primăria din localitate. Potrivit sursei Aparatul Roentgen digital cu fluoroscopie a costat 1,96 milioane lei şi va funcţiona într-un spaţiu din cadrul Policlinicii.
“Acest aparat Roentgen are două detectoare. Este un aparat foarte performant, cum puţine există în ţară în dotarea spitalelor municipale. Aparatul este în curs de autorizare la Comisia Naţională de Control a Activităţilor Nucleare”, a declarat managerul Elisabesta Raţ.

A mai fost achiziţionat un aparatul de ventilaţie în valoare de 152.000 lei, o trusă laparoscopică de 450.000 lei ce va fi utilizată în blocul operator. “Este un aparat foarte performant, care are foarte multe accesorii şi va permite un areal foarte mare de intervenţii chirurgicale laparoscopice invazive. Gama de operaţii este de la cele simple, de turină să zicem aşa, până la cele mai complexe, care implică rezecţii diverse ale aparatului digestiv, diverse biopsii. Acum avem o rezoluţie foarte bună la monitorul aparatului şi putem vedea cele mai mici detalii în timpul operaţiilor şi putem face biopsii la nivelul diverselor organe abdominale. Se pot face multe lucruri şi are şi un sistem de fotografiere şi înregistrare a operaţiilor”, a precizat şeful secţiei Chirurgi, dr. Ciprian Dragoş.
De asemenea, spitalul beneficiază de o staţie sterilizare în valoare de 300.000 lei. Fondurile provin de la Ministerul Sănătăţii şi bugetul local.
Spitalul Municipal Carei urmează să mai primească în dotare un laringoscop pentru intubaţii dificile, cu care va fi dotat blocul operator, şi un defibrilator performant pentru dotarea Compartimentului Cardiologie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.