Festivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FES Z T Satu Mare, 20 – 29 martie 2020

Divertisment

●10 zile●peste 50 de evenimente●spectacole de teatru●teatru dans●spectacol concert●spectacole pentru copii●teatru radiofonic pe mobil●lansări de carte●mese rotunde●spectacole lectură●expoziții de carte●expoziție de fotografie și grafică●concerte

Teatrul de Nord Satu Mare a fost de-a lungul anilor prezent în comunitatea teatrală din România prin organizarea unui festival, fie că s-a numit Teatru Imagine, Săptămâna Festivalului Atelier la Satu Mare sau Fără Bariere. În 2017 s-au reluat întâlnirile teatrale la Satu Mare, cu un nume și o imagine nouă: Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Fest. În acest an numărăm 18 ediții de festival de teatru la Satu Mare și 3 ani de când evenimentul și-a redefinit identitatea.

Organizat de cele două trupe ale Teatrului de Nord, Mihai Raicu și Harag György, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local și Consiliului Județean Satu Mare, Festivalul Tranzit Fest are loc în perioada 20 – 29 martie și propune un dialog multicultural substanțial, la nivel teatral și de arte ale spectacolului.
Selecția din acest an nu a fost condiționată de o temă, diversitate poate fi cuvântul cheie al festivalului. Vin la Satu Mare trupe mari și mici din țară, dar și din Ungaria, Polonia, Rusia, Turcia; spectacole premiate, forme de teatru din cele mai diverse, spectacole pentru publicul de toate vârstele. Peste 50 de evenimente teatrale, literare, muzicale, lansări de carte și expoziții vor avea loc, timp de 10 zile, la Teatrul de Nord, pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor și a Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”, în Red Hat Yard și Grandstand (cafeneaua teatrului).

Teatrele și companiile invitate: Teatrul Municipal Baia Mare; Teatrul Tamási Áron Sfântu Gheorghe; Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara; Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați; ZUG.zone Cluj-Napoca; Teatrul Váci Dunakanyar și Bartók Kamaraszínház din Ungaria; Teatrul Nowy Proxima din Cracovia, Polonia; Centrul de Artă Teatrală din Nijni Novgorod, Federația Rusă; Yorick Stúdió Târgu-Mureș; Teatrul Bethlen Téri Színház și Teatrul Manna din Budapesta, Ungaria; Centrul de Teatru Educațional Replika, București; Teatrul Național Cluj- Napoca; Tangaj Collective, București; Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Tompa Miklós;Compania András Lóránt, Târgu-Mureș; Four Attitude Explorer, București; Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad; Compania „Ekin Tunçeli” din Istanbul, Turcia; Teatrul Național Csokonai din Debrecen; Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”; Teatrul „Andrei Mureșanu”, Sfântu Gheorghe; AnimaArt Cluj-Napoca; Teatrul de Păpuși Puck, Cluj-Napoca; Teatrul Ariel Târgu-Mureș.

Spectacole semnate de: Bocsárdi László, Kokan Mladenović, Alexandru Dabija, Nikita Betehtin, Bérczes László, Norbert Boda, Palocsay Kisó Kata, Yaroslav Fedorishin, Mirek Kaczmarek, Catinca Drăgănescu, Sebestyén Aba, Csábi Anna, Radu Apostol, Ada Milea, Simona Deaconescu, Radu Afrim, András Lóránt, Filip Ristovski, Ștefan Lupu, Keresztes Attila, Ilia Bociarnikovs, Theodor-Cristian Popescu, Cristi Juncu etc.
În foaierul teatrului va fi amenajată o expoziție de carte cu vânzare, din colecțiile editate de Fundația Culturală „Camil Petrescu” și revista „Teatrul azi”.
În parteneriat cu Radio România și Teatrul Național Radiofonic (TNR), Tranzit Fest Satu Mare inaugurează o secțiune intitulată Teatru pe mobil. În timpul festivalului, în cafeneaua teatrului vă stă la dispoziție un spaţiu special amenajat pentru audiţia individuală, cu o selecție de 12 producţii concepute pentru ascultare la căşti, cu precădere teatru scurt, dar şi spectacole sonore care se încadrează în limita a 60 de minute.

Informații și bilete:
Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, tel.: 0261712106
Bilete online: www.biletmaster.ro
http://tranzitfeszt.teatruldenord.ro/
https://www.facebook.com/tranzitfeszt/
www.teatruldenord.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook