Circa 75% din elevi participă la cursurile online

Social

Circa 75% dintre elevii din judeţul Satu Mare participă la cursuri online organizate de profesori, cele mai mari probleme fiind în comunităţile defavorizate din mediul rural, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general, Călin Durla.

„Dintre profesori, în jur de 85% apelează la şcoala online şi folosesc acest sistem. Dintre copii, au acces în jur de 75%, deocamdată. În urma planului naţional al Ministerului Educaţiei şi Cercetării urmează să facem un plan judeţean şi să mărim acest procent. Avem şi două proiecte europene pe care le-am accesat şi copiii să beneficieze de instrumente. Aceşti copii din zonele defavorizate vor beneficia de tablete ca să poată să acceseze lecţiile online. Cele mai mari probleme sunt în zonele rurale, în comunităţile defavorizate”, a declarat Călin Durla.

El a explicat că elevii vor recupera materia după ridicarea restricţiilor şi revenirea la şcoală.

„Va fi un program de recuperare a materiei după ce vor începe măsurile de relaxare. În această perioadă, ţinem legătura cu cei care putem, online, pe sistem de internet, iar unde nu putem fiecare şcoală găseşte o anumită variantă de a le transmite solicitările profesorilor. În momentul în care vor reveni la cursuri, o să resistematizăm materia predată în această perioadă”, a mai spus Durla. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.