Aparat de ultima generatie la Sectia de Urologie de la Spitalul Judetean Satu Mare

Social

Primăria și Consiliul Local Satu Mare continuă să susțină sistemul medical sătmărean, venind în sprijinul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a Secției de Urologie cu un aparat Laser Holmium, care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive. Investiția are o valoare de 300.000 lei și este asigurată din bugetul municipiului Satu Mare.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a precizat în cadrul conferinței de presă că sprijinul acordat prin achiziționarea acestui aparat este deosebit de important pentru pacienții care erau nevoiți să plece în alte orașe sau să aștepte o lună pentru a avea acces la aparatul adus de la Oradea.

„Când vorbim despre sănătate, înțelegem de fapt servicii medicale. Prin urmare, sănătatea trebuie să fie o prioritate și pentru autoritățile publice, nu doar pentru medici și specialiști medicali. Achiziționarea unui aparat de litotriție lasser este un pas important în cadrul eforturilor de dotare a oricărei Secții de Urologie, dar și pentru dezvoltarea abordării prin mijloace minim invazive. Utilizarea acestuia este necesară pentru aproximativ 300-400 de pacienți pe an care erau nevoiți să aștepte sau să solicite astfel de servicii la unitățile medicale din orașele vecine. Vom continua să sprijinim sistemul sătmărean de sănătate, activitatea medicilor și bineînțeles vom continua să facem eforturi pentru a veni în sprijinul sătmărenilor”, a declarat primarul municipiului, Kereskényi Gábor.

” Un act medical de calitate înseamnă și o continuă modernizare a echipamentului medical din spitale, iar Consiliul Județean Satu Mare pune un accent deosebit pe dezvoltarea serviciilor medicale și dotarea spitalelor din subordine cu aparatură medicală modernă. Investind în Sănătate, am reușit în ultimii ani să recuperăm multe din lipsurile din acest domeniu, însă aceste donații vin să completeze necesarul pe care noi reușim să îl asigurăm, în beneficiul pacienților. Mulțumim Primăriei Municipiului Satu Mare pentru acest parteneriat și pentru această nouă donație binevenită pentru secția Urologie, o secție în care adresabilitatea pacienților cu probleme urologice este foarte mare. Această secție se poate mândri cu o echipă medicală de cel mai înalt profesionalism, iar astăzi au primit echipamente pe măsura dedicării lor”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Pentru a susține nevoile pacienților de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, din fondurile alocate de Primăria și Consiliul Local Satu Mare în luna martie 2019 a fost achiziționat un ecograf cardiac doppler care permite atât diagnosticarea, cât și monitorizarea pacienților care au afecțiuni cardiovasculare, investiție în valoare de 370.000 de lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.