Primarul din Carei solicită redeschiderea spitalului pentru localnici

Social

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, solicită autorităţilor abilitate să redeschidă Spitalul Municipal, declarat unitate suport COVID-19, pentru bolnavii din localitate şi din zona înconjurătoare, motivând că în această unitate nu mai sunt tratate persoane infectate cu coronavirus.

“Înţeleg că, la începutul pandemiei de coronavirus, au trebuit luate măsuri imediate pentru prevenirea apariţiei şi răspândirii COVID-19, printre acestea numărându-se declararea spitalului din Carei drept spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. În schimb, nu mai înţeleg de ce spitalul din Carei este închis în continuare bolnavilor din zonă, în condiţiile în care, de câteva zile bune, aici nu se mai află niciun pacient cu coronavirus”, a transmis primarul Eugen Kovacs, marţi, pe pagina de Facebook.

El solicită autorităţilor să reanalizeze situaţia. “Solicităm insistent reanalizarea acestei situaţii şi redeschiderea spitalului din Carei pentru bolnavii din municipiu şi din zona înconjurătoare. Aşa cum s-a putut în cazul policlinicii, considerăm că se poate şi în cazul spitalului. Sper că şi personalul sanitar din spital este de acord cu noi”, a adăugat Kovacs.

În judeţul Satu Mare au fost înregistrate 61 de cazuri, din care 51 de vindecări şi 8 decese cauzate de coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.