Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Social

ONG-urile și Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială conclucrează pentru oferirea unor servicii sociale de calitate și pentru asigurarea unor condiţii de viaţă decente şi demne pentru persoanele vulnerabile.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și directorul Direcției de Asistență Socială, Adrian Bălaj, au avut astăzi o întâlnire cu furnizorii privați de servicii sociale, în vederea analizării Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate de la bugetul local pentru anul 2020.

,, Am avut marți o întâlnire cu toți furnizorii privați de servicii sociale, prilej cu care am cerut ONG-urilor să se concentreze pe două aspecte principale: concentrarea efortului bugetar către cele mai vulnerabile categorii de populație și pe responsabilizarea din punct de vedere social a beneficiarului și reducerea gradului de dependență a persoanelor care pot munci. Totodată, împreună cu directorul Direcției de Asistență Socială, am propus înființarea Grupul Local de Asistență Socială care va fi înființat pentru a sprijini ONG-urile din domeniul asistenței sociale să rezolve probleme sociale și comunitare eficient și la timp. Din acest grup vor face parte toate ONG-urile din municipiul Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Grupul persoanelor defavorizate, cu nevoi speciale care fac obiectul măsurilor propuse în planul anual de acțiune sunt: copii și familii aflate în dificultate; persoanele vârstnice, persoane cu handicap ,persoanele fără adăpost, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate precum și alte persoane aflate în situații de risc.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.