Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislația în vigoare,prin intermediul Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, in primele șase luni ale anului 2020 au fost ocupate pe piața muncii 1915 persoane.
Măsurile de mediere a muncii și informare și consiliere profesională, ca servicii specializate oferite de serviciul public de ocupare, au o pondere însemnată în totalul măsurilor care au condus la ocupare.
Pentru a se încadra, o persoană înregistrează în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, participă la mai multe măsuri active, aplicându-i-se un pachet personalizat în funcție de aptitudini, capacități și nivel profesional.
Rezultatele aplicării măsurolor de stimulare a ocupării forței de muncă, în primele șase luni ale anului 2020 se prezintă astfel:
Prin acordarea serviciilor de mediere a muncii s-a realizat ocuparea a 1558 de persoane din care: 1389 persoane prin incadrare pe locuri de muncă vacante pe perioadă nedeterminată și 169 de persoane prin încadrare pe locuri de muncă vacante pe perioadă determinată.
Din cele 3344 de persoane cărora le-au fost oferite servicii de mediere a muncii 46,6% au fost plasate pe locuri de muncă declarate ale angajatilor 1558.
Ca urmare a finalizării și absolvirii de programe de formare profesională s-au încadrat în muncă 115 persoane.
93 de șomeri au beneficiat de completarea veniturilor salariale, încadrându-se înainte de expirarea indemnizației pentru șomaj (o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 30% din cuantumul indemnizației de șomaj la care ar fi avut dreptul, în condițiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi încadrat).
Au beneficiat de prime de activare 7 șomeri neindemnizați care s-au încadrat pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.
Prin acordarea de subvenții angajatorilor conform Legii nr.76/2002 cu modificările și completările ulterioare au fost încadrare 283 de persoane: 198 tineri NEETs, 52 de șomeri peste 45 de ani sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, 31 absolvenți ai instituțiilor de învățământ, 2 tineri cu risc de marginalizare socială.
Stimularea mobilității geografice a forței de muncă a contribuit la ocuparea a 13 persoane, din care: 4 persoane beneficiază de prime de încadrare pentru accesarea unui loc de muncă la o distanță mai mare de 15 km de localitatea de domiciliu sau reședință, 2 persoane beneficiază de prime de instalare pentru încadrarea într-o altă localitate la o distanță mai mare de 50 km cu schimbarea domiciliului, 7 persoane încadrate beneficiază de prime de relocare.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook