Circa 2% din populaţia judeţului va fi testată pentru COVID-19 până la finalul lunii mai

Social

Aproximativ 2% din populaţia judeţului Satu Mare va fi testată pentru COVID-19 până la finalul lunii mai, a anunţat Instituţia Prefectului, luni, printr-un comunicat de presă.

„În ultimele zile, la nivelul judeţului nu s-au raportat cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, în schimb, numărul persoanelor vindecate a crescut cu 7, ajungând la 31 în prezent. De asemenea, numărul testelor efectuate este de aproape 2.000 în prezent şi se preconizează că până la finalul lunii mai va ajunge la 5.000, ceea ce reprezintă un procent spre 2% din populaţia judeţului”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, la Satu Mare au ajuns 2.650 de combinezoane, 1.000 de măşti FFP3 şi 7.100 de viziere, care sunt în curs de distribuire angajaţilor din cadrul unităţilor medicale din prima linie şi medicilor de familie.

„În ceea ce priveşte cele 300.000 de măşti confiscate de poliţiştii de frontieră din Vama Petea în data de 24 aprilie, se aşteaptă o decizie din partea autorităţilor centrale, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la distribuirea acestora. În acest sfârşit de săptămână, la Vama Petea au mai fost confiscate 1.350 de combinezoane. Şi în acest caz se aşteaptă un punct de vedere din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, precizează Prefectura.

În judeţul Satu Mare se află în carantină 223 persoane, iar în autoizolare la domiciliu – 187 persoane. Au fost înregistrare 52 de cazuri, din care 31 de vindecări şi 6 decese. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.